Notify Message
Forums
#13873648 Oct 06, 2018 at 03:45 PM
Max / Halshuggen
Namn & Ålder:
Max, 18

Berätta om dig själv:
Jag bor i Stockholm och pluggar media. Har cirka 2 lektioner som mest per dag så blir mycket WoW. Har Vitamin D brist pga att jag är inomhus mer än hälsoinstitutets rekommendationer. Kollar en del film och serier annars.

Battletag: Maxardo#2974

In-game namn/klass/spec: Halshuggen, Priest, Holy (Jag kan basics och grundregler av att lira disc priest och är absolut intresserad i att lära mig det på en seriösare nivå. Har kontakt med duktiga priests som Putto från Hypers, Disco från PMA, och Seriiw från NonSense som har hjälpt mig tidigare och kan hjälpa mig yttligare!)

Armory link:
https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/tarren-mill/Halshuggen

Hur många dagar /played har du på din karaktär?
Har 45 dagar played total och 12 dagar i lvl 120. Gubben skapades i början av Antorus.

Hur spelar du din klass?
Jag spelar Holy i raids huvudsakligen eftersom det passar mig som spelare och healer. Jag har en aggressiv spelstil vilket innebär att det inte finns mycket död tid för mig under raid. Jag håller en hög uptime på Prayer of Mending som är min bästa healing spell HPM vis. Den försöker jag hålla över 85+/ uptime på för att få ut så mycket effektiv och billig healing som möjligt. Jag lägger alla mina Holy Words on CD och har alltid 95+ uptime på dom och har nästintill 0-1% wasted holy word cooldown reduction. När jag har downtime fyller jag ut det med smites, och det gäller även under progress. Brukar trycka rätt så bra DPS även som holy för att inte ha downtime. Brukar ligga på runt 25% downtime och detta beror också på fighten, hur mycket den tillåter. Jag använder inte Renew eller Flash Heal om det inte är absolut nödvändigt, dvs att det finns movement som påverkar mig så mycket att jag är tvingad att lägga ut Renew. Renew är våran enda instacast spell och är en HoT. Har jättelåg healing, speciellt med det gear jag har eftersom det är väldigt låg haste vilket betyder att den tickar ännu mindre.

Finns mycket att tänka på när man healer men en svaghet många healers är att tänka på prioriteringar när det gäller healing. Dvs: om du har en hel raid där alla är 75% hp så är det lätt att tanksen med 50% HP och full stagger bara smälter in och så börjar man trycka ut en massor av heals men inte fokuserar på rätt targets. En bra fight som exempel är Zek'voz. Har du många låga så är prioriteringarna Eye Beam targets > Rolling Deceit targets > tanks med void lash debuff (eller toppa av tanken som kommer ta nästa void lash eftersom den lämnar en 50% healing decrease). Det är viktigt att tänka på vem man healar och hur vilket kommer resultera i mindre deaths. T.ex att toppa av och HoT:a upp orb runners på G'huun eller folk som soakar pools på Zul osv osv. Det är lätt att glömma bort sånt när man bara står och healar.

Jag minmaxar till den nivå mitt gear tillåter. T.ex har jag två Synerghestic Growth traits som ger mig 247 mastery styck, två stycken innebär en flat 500 mastery increase varje 30 sek. Brukar använda denna proc väl med min Holy Word: Salvation / Divine Hymn eller när jag vet att det kommer vara hög damage där min Echo of Light (mastery) kan jobba. Jag har runt 26% mastery utan proccen, och med proccen går den upp till 36%.

Jag använder min Symbol of Hope när alla healers manapool (som jag trackar med weakaura) är låg, eller om fighten tillåter två stycken kan jag använda den lite tidigare. Oftast på kortare fights använder jag den när jag ser att overall manan börjar sjunka, runt 10%. Då får alla healers maximal mana tillbaks och inte wastear den tidigt eftersom den regenar 2% av den missade manan man har. *obs: försöker se till att alla healers använt sin leytorrent (mana pot man dricker lmao) eller vad den heter innan för att min SoH ska få maximal maximal användning.

Warcraft Logs:
https://www.warcraftlogs.com/character/eu/tarren-mill/halshuggen
(*obs mina healing logs är overall ganska låg då vi går överdrivet många healers (ibland 5st) på mythic och heroic för att vara "säkra". Vilket är anledningen till att jag är All star World 4 Holy priest på heroic dmg)

Tidigare erfarenheter:
Jag köpte WoW i Draenor och lirade en månad. Kom tillbaks sista veckan ToS och fick Sisters achi, så 3/8m.
Skapade min priest i början av Antorus och blev 11/11m, Cutting Edge på farm. Har Shackled Ur'zul såklart.
Hade en sen Argus kill pga min bukspottskörtel som jag hade problem med tidigare.
Nu är jag 4/8M och såklart 8/8HC första veckan.

Nuvarande- & tidigare guilder:
Plata o Plomo > 11/11m. Tog 10/11m med dom och var inte med på Argus kill pga av bukspottskörtel.
Plata o Plomo officer ville lämna och gå mer hardcore och skapade Ineffable, min nuvarande guild. Vi tog 11/11m direkt och nu är vi 4/8M Uldir.

Hur hanterar du utmanande uppgifter under raiding?
Kommer inte på något specifikt men jag tror den första utmaningen jag någonsin blivit utsatt för är väl på våran första Aggramar kill när jag var den enda priesten. Då skulle jag heala som normalt såklart och trycka en del HPS medans jag sparade mana för att kunna göra 3x massdispels (som var cirka 10% av min mana per gång, så 30% mana åt massdispels). Den mest mana intensiva perioden i början av Aggramar (detta var vecka 12 ATBT) var den sista phasen och jag var tvungen att dodgea grejerna som spawnades av bait flare där jag skulle baita sen massdispella och sen ha mana kvar för misstag eller olyckor.

Varför söker du till just Norrlands Guld & vad har du för ambitioner inom WoW?
Jag är trött på casual raiding och vill gå mera hardcore. Har endast raidat 3d 3h hittills och känner att det är för lite i proportion med den mängden av tiden jag lägger ner på spelet. Med tiden hoppas jag att jag kan utvecklas och som spelare och med guilden och vi kan förhoppningsvis kanske få ännu bättre world ranks än guilden redan har.

Screenshot på ditt UI:
https://imgur.com/a/1Y9zdeo

Redogör för vilka addons du använder dig av:
WeakAuras, ElvUi, TidyPlates, Details, AngryAssignments, Exorsus Raidtools, RCloot, TrufiGCD (för stream osv), Nameplats SCT, MSBT (för att se vilken typ av damage jag tar, om det är magic / physical osv), GTFO, BigWigs (med egna bars och customized settings i BigWigs för att visa endast relevant information på boss fights. Som Contagion på Vectis, Surging Darkness på Zek'voz osv osv.

Redogör för vilka macros du använder dig av:
Har mouseover för alla mina healing spells.
Såhär ser den ut: #showtooltip Binding Heal
/use [@mouseover,help,nodead][help,nodead][@player] Binding Heal
Har dessutom @cursor Sanctify.
/showtooltip
/cast [@cursor] Holy Word: Sanctify

Har detsamma för disc spells för relevanta spells, som t.ex Barrier @ cursor och PW:S på mousover, m.m.

Hårdvara:
i7 6700k @ 4.00 GHZ
16gb DDR4
250GB SSD
GTX 970
2x 144hz skärmar såklart.

Internetanslutning:
Fiber 300 ned, 300 upp.

Tillgänglighet:
Alltid! (även på farm för jag gör ingenting annat vettigt)

Finns det någon i Norrlands Guld som kan gå i god för dig?
Nope. Gjort några +15s med Jwc på alts, men inte mer än så.

Övrig information:
Jag upptäckte er genom att när min förra officer som var server 1 shaman i legion M+ åkte ner till 2 av någon shaman här i Norrlands Guld, han var lite små sur kan jag tillägga.
Quote
#13874274 Oct 07, 2018 at 01:56 PM
Halshuggen
Hur spelar du din klass? (disc)
PW:S – Power Word: Shield (sköld du väljer själv vem du lägger på, bra för HPM, dålig baseline healing på skölden)
PW:R – Power Word: Radiance (smart heal som väljer targets utan atonements och som är skadade)
SW:P – Shadow Word: Pain (DoT som för över 60% av sin damage på alla atonements man har uppe)
Baseline så är 60% av våran damage överförd som healing till våra atonements. Så hög dps = hög healing (om du har atonements uppe, såklart) SW:P DoT:en ger en chans för Power of the Dark Side proc vilket gör att penance healing/dmg är increased med 50%.

För att förklara hur jag spelar disc måste jag förklara hur disc funkar.
Disc healar genom Atonements. Det är en healing buff som disc priests lämnar på sina targets genom diverse olika healing spells. Vi har 3 olika sätt att göra det, Power Word: Shield, Power Word: Radiance och Shadow Mend.

Jag sätter upp mina atonements med Power Word: Shield eftersom det är våran billigaste (HPM) single target atonement. När jag behöver sätta upp en större mängd kan jag sätta ut 1-2 PW:S sedan lägga ut två stycken PW:R för att få ut så mycket atonements som möjligt i raiden. Sedan använder man Evangelism (som resto druid flourish talent) för att få ut maximal tid med atonements. *obs: PW:S har gcd och är därför svårt att få ut många utav vilket gör PW:R våran main resource för att få ut hög mängd atonements.

Under Evangelism så ska man gärna se till att man har Schism / Mindbender / Shadowfiend och alltid en penance redo. Under en Evangelism kan man få ut 2+ penance som är våran högsta damage vilket innebär mycket healing under en kort period.

För att spela disc krävs det att man har bra koll på boss timers med hjälp av DBM/BigWigs eftersom i raids måste du spela proaktivt och veta när damage kommer komma så du kan sätta ut atonements med PW:R (vilket innebär att du också måste spara upp så du har två charges av PW:R när damagen kommer). En proaktiv spelstil innebär att healing kommer i luckor, du har inte en stabil liggande healing på 25K hps utan du healar i bursts vilket innebär när disc priest healar så kan dom vara upp i 45K+ hps i 20sek sen ramla ner till 10K HPS för att sedan bygga upp till nästa burst heal.

Mitt Ui för disc är desamma i raids som i mitt Holy Ui (redan länkat): https://imgur.com/a/guxYAbm
Quote
#13874564 Oct 08, 2018 at 12:08 AM
Officer
97 Posts
Hej Max,

Efter att ha utvärderat din applikation har vi kommit fram till att godkänna den. Hör av dig till en officerare vid tillfälle för att få en invite till guilden.

Välkommen,
Cyler
Quote